În funcție de sursa de apă, foraj sau apă de suprafață, se aleg stații tratare apă specifice și particularizate în funcție de contaminanții care trebuie eliminați.
Potabilizarea apei la sate, comune și orașe este de o importanță vitală dar și un imperativ susținut de Uniunea Europeană. Potabilizarea apei se poate realiza prin instalarea unor stații de tratare apă adaptate la aplicație. Pentru fiecare locație, configurația stației de tratare apă depinde de parametrii care trebuie corectați și de volumul de apă potabilă necesar zilnic.
Avem realizate stații de tratare apă de suprafață sau de foraj, stații de tratare apă cu filtre multimedia și/sau carbon granular activat, stații de tratare apă pentru denitrificare (eliminare azotat/nitrat), stații de tratare apă pentru deferizare, demanganizare, stații de tratare apă pentru eliminare amoniu (NH4) etc.
Sursele de apă indiferent dacă sunt de adâncime (foraje) sau de suprafață sunt fluctuante din punct de vedere al calităților fizico-chimice, organoleptice și bacteriologice.
Tehnologia folosită trebuie să corespundă acestor particularități și să asigure eliminarea contaminanților specifici, concomitent cu asigurarea volumului de apă potabilă necesar zilnic.
O atenție deosebită trebuie acordată buletinului de analiză al apei de tratat, acesta trebuie să conțină MINIM o balanță ionică pe lângă elementele curent analizate în laboratoarele autorizate.
Clorinarea NU este suficientă pentru a asigura potabilizarea apei datorită următoarelor aspecte:
Pentru obținerea unei calități corespunzătoare și constante a apei în timp, este nevoie ca aceasta să parcurgă mai multe etape de tratare, în funcție de parametri sursei de apă.
Specialiștii noștri au pregătirea și competența necesară în tratarea apei pentru a deveni consultanții tăi.
Contactează-ne pentru elaborarea tehnologiei de tratare, pentru dimensionarea și furnizarea stației de tratare potrivite!